Yoğun hafta sonları için en iyi 10 sağlıklı tarif
Yoğun hafta sonları için en iyi 10 sağlıklı tarif
Kahvaltı Yumurta, domuz pastırması, mantar ve fasulye Malzemeler: 2 yumurta, 1 yumurta akı, 1 yemek kaşığı açık kahverengi şeker, 1/4 çay kaşığı tuz, karabiber, 2 dilim pişmiş füme çizgili domuz pastırması, 4 orta boy mantar, 2 x 410 gr kutu siyah fasulye Yöntem : 1. Fırını 190C (180C fan)/gaz işareti 5'e ısıtın. 2. Yumurtaları kırın ve iyice çırpın. Yumurta aklarını sertleşene kadar çırpın, ancak kurutmayın. 3. Küçük bir kapta yumurta, yumurta akı, şeker, tuz ve karabiberi karıştırın. 4. Pastırmayı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine mantarları koyun. Yumurtalı karışımı mantarların üzerine dökün. Tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 5. Fırın sıcaklığını 180C (fan 160C)/gaz işareti 4'e getirin ve 15 dakika pişirin. 6. Fırından çıkarın ve 3 dakika bekletin. Mantarları servis tabağına alıp servis yapın. Öğle Yemeği Spagetti Bolognese Malzemeler: 400g teneke erik domates, doğranmış, 1 soğan, ince doğranmış, 4 diş sarımsak, ezilmiş, 4 çubuk kereviz, dilimlenmiş, 2 havuç, dilimlenmiş, 1 kırmızı dolmalık biber, dilimlenmiş, 2 defne yaprağı, 12 karabiber, 1/2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın, kişniş, küçük hindistan cevizi, rezene tohumu, 1 yemek kaşığı açık kahverengi şeker ve domates salçası, 4 ons spagetti, su, 1 x 400g konserve cannellini fasulyesi Yöntem: 1. Büyük bir tencerede tuzlu su getirin. kaynama. Fasulyeleri ekleyin ve 10 dakika veya yumuşayana kadar pişirin. Süzün ve bir kenara koyun. 2. Yağı büyük bir tencerede ısıtın. Soğan, sarımsak, kereviz, havuç, biber ve baharatları ekleyin. 10 dakika veya yumuşayana kadar karıştırarak kızartın. 3. Domates, şeker, salça, defne yaprağı, kereviz yaprağı, 1/2 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynatın ve 30 dakika veya kalınlaşana kadar pişirin. 4. Süzülmüş makarnayı ekleyin ve karıştırın. 10 dakika veya makarna yumuşayana kadar pişirin. 5. Cannellini çekirdeklerini ekleyin ve iyice ısıtın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Akşam Yemeği Makarna Fırında Malzemeler: 1 küçük soğan, doğranmış, 4 diş sarımsak, ezilmiş, 2 sap kereviz, doğranmış, 1 havuç, rendelenmiş, 1/4 su bardağı ayçekirdeği, 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1/4 su bardağı çam fıstığı, 6 ons kıyma sığır eti, 4 ons domates püresi, 1/2 su bardağı kuru kızılcık, 1 su bardağı uzun taneli pirinç, 1 yumurta, 1 su bardağı süzme peynir, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1/4 su bardağı süt, 1 su bardağı kıyılmış ıspanak, 1 su bardağı donmuş bezelye, 1 su bardağı dondurulmuş tatlı mısır, 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1/2 çay kaşığı köri ve adaçayı tozu, 1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir, tuz ve karabiber Yöntem: 1. Fırını 180C/160C fan/gaz işaretine ısıtın 4. 2 • Paketin üzerindeki talimatlara göre pirinci pişirin. Kenara koyun. 3. Yağı büyük bir yapışmaz tavada ısıtın. Soğan, sarımsak, kereviz ve havucu 10 dakika veya yumuşayana kadar kızartın. 4. Kıymayı tavaya ekleyin ve 5 dakika veya kızarana kadar kızartın. 5. Domates püresini ilave edin ve 5 dakika daha veya kıyma neredeyse pişene kadar pişirin. 6. Kıymayı, domatesi, yeşillikleri, kızılcıkları, pirinci, ıspanağı, bezelyeyi, mısırı, süzme peyniri, sütü, yumurtayı ve baharatları geniş bir kapta karıştırın. 7. Yağlanmış büyük bir fırın tepsisine dökün ve üzerine peynir serpin. 8. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika veya kıyma pişene ve üstü altın rengi olana kadar pişirin. Salata ile servis yapın. Atıştırmalıklar Bal, Muz ve Tarçınlı Muffin Malzemeler: 2 su bardağı un, üzerine serpmek için fazladan un, 1 su bardağı beyaz şeker,
0 comments:
Post a Comment